Min arrabbiata








Lagom till 3 som äter normalt mycket eller 2 som äter lite mer:

1 burk Mutti finkrossade tomater (eller ta vilken sorts krossade tomater du vill, men Mutti är oslagbara)
1 liten lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, skalad men inte hackad
3 smulade peperoncino (ca 1-2 krm?)
olivolja
salt och socker
+ en kub Star Brodo

låt löken svettas i olivoljan tillsammans med vitlöksklyftan. När de börjar bli mjuka kan du smula i peperoncinon. Häll sedan på tomaterna och en tsk salt, en tsk socker och en kub Star Brodo.
Låt koka ca 30 minuter och under tiden kokar du penne som är den enda tänkbara pastan till denna sås. När sås och pasta är klara (och såsen smakats av med salt och socker) blandar du dem i något av kokkärlen och öser sedan upp på varma tallrikar. Servera med massor av färskriven parmesan eller pecorino. Verkar portionerna för små? Duplicera receptet så många gånger du vill!

Ragnhild