Dijonkyckling

Till 3-4 personer:
4 kycklingfiléer (fast jag tog lårfiléer, då behövs det fler, men det blir godare)
4-6 schalottenlökar
smör
2 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap (MINST)
2 tsk dragon (fast en kruka färsk dragon blir nästan ännu godare)
2 dl vatten och en hönsbuljongtärning
1 burk lätt creme fraiche
några skvättar soja
salt, peppar
Idealmjöl eller Maizena


Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den gyllenbrun i stekpanna. Langaöver i traktörpanna om sådan finns. Fräs även den hackade charlottenlökenoch tillsätt den. Häll på lite vatten och buljongtärning. Blanda i grädde,senap och dragon samt lite soja. Koka ihop i ca 15 minuter, rör i cremefraiche mot slutet, koka upp och smaka av. Om konsistensen är för lös kanman reda av med lite maizena eller mjöl utrört i kall vätska.Servera med pressad potatis eller tagliatelle eller ris och en grönsallad.
Annina