Lyxlasagne med spenat, linser och getost

4-6 portioner
1 pkt (250 g) hel bladspenat, halvtinad
2 burkar Minifraiche (5%)
175 g fransk getostrulle
salt och nymald svartpeppar
1/2 tsk mald muskot
2 tetror (à 500 g) krossade tomater
3 msk hackad färsk basilika
14 lasagneplattor
3 dl kokta små linser
Skär spenatblocket i stora bitar. Blanda med Minifraiche, smulad getost, 1/2 tsk salt, muskot och nymald svartpeppar. Blanda samman krossade tomater, basilikan och 1 tsk salt. Smörj en lasagneform. Börja med en bottenskyla tomatkross. Täck formen med pastaplattor. Bred ut 1/3 av spenatblandningen och 1 dl linser samt en liten skvätt tomatkross. Upprepa två gånger. Avsluta med lasagneplattor och ett rejält lager tomatkross. Grädda i ugn 225° ca 25-30 min. Låt stå och samla smak ca 15 min före servering.
Risenta