Pecannötpaj


Pajskal:
3 dl vetemjöl
120 g smör
3 krm salt
3 krm strösocker
3 msk vatten

Pecanfyllning:
120 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk majsenamjöl
3 dl ljus sirap
1.2 dl strösocker
3 krm salt
2 st lätt vispade ägg
3 msk vaniljextrakt
175 g grovt hackade peacannötter

Gör så här
1. Pajskal: Blanda allt till en smidig deg. Tryck ner i pajformen.
2. Förgrädda i 200 g i ca 20 minuter.
3. Fyllning: Koka upp smör socker sirap vetemjöl salt och majsenamjöl i en kastrull och låt det sjuda under omrörning. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
4. Blanda sen i nötter, vanilj och de lätt vispade äggen.
5. Slå i fyllningen i pajskalet och grädda 35-40 min 175 grader.
6. Vänta gärna 2 timmar innan ni serverar pajen. Gott med glass till.

Camilla