Ljummen sallad med mandelpotatis, bacon och kantareller

mandelpotatis
bacon eller rökt sidfläsk
kantareller
rödlök
machésallad
olja
vinäger
mängderna får man ta som man tycker och har förstånd till

Koka hela mandelpotatisar i ca 15 minuter (passa dem noga för plötsligt har de löst upp sig) och låt dem sedan torka och svalna lite.
Stek kantareller utan fett tills all överflödig vätska avdunstat, lägg då i en generös klick smör (INTE olja, margarin eller annat) och stek en liten stund tills smöret absorberats.
Knaperstek små bitar av bacon eller rökt sidfläsk. Efter en stund blandar du ner lite finhackad rödlök.
När baconet är knaprigt häller du på en skvätt neutral olja och en rejäl dos röd- eller vitvinsvinäger. Rör om i pannan så att allt stekmojs löses upp i vinägern, häll i potatisen i lagom stora bitar och sist de små kantarellerna och låt allt bli lite uppvärmt. Blanda med machésallad.
Passar fantastiskt bra till t.ex. stekta hällefiléer.

Ragnhild