Monicas smörgåstårta


Ingredienser till 1 tårta:

15 skivor landgångsbröd
2 burkar tonfisk i vatten (bra märke annars smakar det inte gott)
ca. 1 1/2 burk majonäs (jag brukar köra lättmajo)
Svartpeppar
2 gurkor
1/2 storpack rökt skinka (1 rad av paketet brukar vara lagom)
ca. 3 dl grädde
Senap
1 kruksallad
1 ask cocktailtomater alt. ca. 3-4 stora tomater
4 ägg
Räkor
Svart kaviar & citron om man vill

Gör så här, dag 1:

Ta bort kanterna på brödet
Lägg ut 5 st skivor på brickan
Blanda tonfisk burkarna tillsammans med majonäs samt lite svartpeppar, det ska vara ganska kladdigt (får ej vara torrt).
Lägg på röran & därefter 5 st nya brödskivor
Hacka gurka & skinka.
Blanda det med lite senap & sedan lite majo så det bara blir lite kladdigt.
Därefter vispa grädde & blanda i ganska mycket, det ska vara mycket kladdigt, nästan rinnigt men ändå inte.
Tårtan får inte bli torr!!! *ler*
Lägg på de sista 5 skivorna.
Lägg runt plastfolie & ställ in i kylen över natten.

Dag 2:

Dax för garnering.
Blanda lite grädde tillsammans med majonäsen så att det går lätt att bre ut på hela tårtan, även kanterna.
Sätt kruksallad på kanterna så att det täcker.
Jag brukar ha räkor alt. rökt skinka (det som är kvar av storpacket) på tårtan.
Hacka gurka
Dela alt. hacka tomater
Koka & hacka ägg
Lägg på allt som du vill ha hur du vill, man kan självklart ha andra saker oxå om man tycker det är godare.
Svart kaviar samt citron kan man ha vid sidan om (ifall man har räkor på tårtan)

Lycka till & smaklig måltid!

Monica