
Till 4-6 personer:
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost 17% (ej lättvariant)
1 burk kräftstjärtar (ej spadet)
2 dl creme fraiche, kokbar
svartpeppar
dill
Grovriv morötter, fräs i smöret
Tillsätt mjöl, buljong, peppar, vatten och låt puttra en stund
Lägg i mjukost och crème fraiche
Hacka kräftstjärtar grovt och lägg i soppan
Rör om så att allt blir varmt
Dekorera med kräftstjärtar och dill, klart!
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 gr kräftost 17% (ej lättvariant)
1 burk kräftstjärtar (ej spadet)
2 dl creme fraiche, kokbar
svartpeppar
dill
Grovriv morötter, fräs i smöret
Tillsätt mjöl, buljong, peppar, vatten och låt puttra en stund
Lägg i mjukost och crème fraiche
Hacka kräftstjärtar grovt och lägg i soppan
Rör om så att allt blir varmt
Dekorera med kräftstjärtar och dill, klart!
Camilla