8 morötter
4 dl apelsinjuice
2 dl kokosmjölk
1 liter kycklingbuljong
150-200 gr tillagad kyckling
1 gul lök
2 dl röda linser
50 g rotselleri
10 cm purjolök
6 cm ingefära
2 klyftor vitlök
olja
2 tsk sambal oelek
citronsaft
koriander (kryddan, ej färsk)
gurkmeja
cayennepeppar
salt och svartpeppar
persilja
solroskärnor
Alla fasta ingredienser utom kyckling hackas och skivas och rivs efter vad man tycker känns lämpligt.
Fräs i omgångar i lite olja. Häll allt i en gryta och tillsätt all vätska, linser och kryddor efter behag och låt koka minst en halvtimme men gärna längre. Mixa sedan soppan med stavmixer men låt den vara lite kornig. Tillsätt finfördelad kyckling och låt koka en stund till medan du smakar av med citronsaft och salt och peppar.
Servera med persilja och solroskärnor som garnering.