INDISK KYCKLINGPAJ





















Pajdeg:
100-125 gr smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 tsk starkt paprikapulver eller cayennepeppar
Blanda (helst i matberedare) till en deg och tryck ut degen i en form 26 cm i diameter. 
Låt stå i kylen 30 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 200 grader i 10-15 minuter.

Fyllning:
2 gula lökar eller stora bananschalottenlökar
1 stor morot
1 Granny Smith-äpple
2 klyftor vitlök
2 cm ingefära
1 förpackning (tetra eller konservburk) kokosmjölk
1 dl röda linser
1 stor grön chili
1 tärning kycklingbuljong
500 gr Keso
4 ägg
400-500 gr tillagat kycklingkött (urbenad grillad kyckling eller tillagade filéer)
curry
koriander (malen)
spiskummin
smör+olja (eller ännu hellre ghee om du har det) till stekning
lite vatten

Finhacka lök, äpple, chili och vitlök. Riv morot grovt och ingefära fint. Låt detta fräsa tillsammans med linserna i massor av smör+olja tills det börjar mjukna. Häll på kryddor efter egen smak och fräs en stund till. Jag använde ungefär 3 msk mild curry och en tsk vardera av koriander och spiskummin.
Tillsätt kokosmjölk, lite vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop i 10-15 minuter. Dra bort från värmen. Finfördela kycklingköttet och rör ned i curryblandningen. Vispa ihop de 4 äggen med keson i en separat skål. När pajdegen är förgräddad rör ner ägg-keso-röran i curry-röran, blanda väl och häll i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 50-60 minuter. Lägg på folie mot slutet om det behövs.
Servera med yoghurt och mango chutney! Det blir en STOR paj! 
Räcker till minst 6 personer.