Helstekt kyckling med salviafyllning

Ingredienser: (4 portioner)
1 kyckling
1-2 äpplen (+ äpple till servering)
en bukett salviablad (eller torkade salvia)
salt och peppar
lite grädde och vetemjöl att reda såsen med
1 stekpåse

Gnid in kycklingen med salt och peppar och lite hackade salviablad.
Skär äpplena i mindre bitar och blanda dem med ganska mycket salviablad, salta och peppra. Fyll kycklingen med blandningen tills den är ordentligt full. Lägg kycklingen i en stekpåse och stek i ugnen 200 grader 1-1 1Ž2 timme. Tag ut kycklingen när den är klar och sila av skyn som bildats i stekpåsen. Tag också ur fyllningen och pressa och sila ner delar av den i skyn, koka upp skyn och späd med grädde ev lite vitt vin salt och peppar samt kycklingfond om det behövs, till du har en god smak, red av såsen med lite vetemjöl. Skär upp kycklingen och lägg upp med ytterligare äppelbitar skurna i vackra klyftor.

Servera med: Potatis, gelé och en grönsallad
Annina