3 dl vetemjöl och 100 gr rumsvarmt smör/margarin, skärs i skivor och blandas med mjölet
1/2tsk salt
2 msk vatten
1 dl riven ost
Knådas ihop till en deg. Spar gärna en liten bit för dekoration. Lägg i kylskåp i ca 20 min. Kavla ut till en stor rundel att placera i en ugnspajform. Lägg ugnsfolie runt kanterna Picka med en gaffel i pajbotten. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 10 min.
Under Tiden:
Fräs 1 lök , purjolök och 1 burk champinjoner. Bryn ca 400 gram köttfärs. Häll i en burk krossade tomater 1 vitlöksklyfta (efter egen smak), salt, peppar och ca ¾ dl vatten
Låt puttra under lock i ca 20 min. eller tills vattnet försvunnit.
Under tiden:Kavla ut resten av degen för dekoration till ex, tunna ,ca 1 ½ cm breda längder att lägga som ett ”rutlock” över pajen .Går även bra att endast dekorera med exempelvis skivade tomater, De placeras då på pajen sista ca 10 minuterna.
Häll köttfärsröran i pajskalet Strö över riven ostBlanda 1 ägg med 1-2 dl ovispad grädde – hälls jämnt över pajen.Lägg på ev. ”rutlocket” Gräddas I mitten av ugnen ca 30 min. i 200 grader Serveras med en sallad till och dressing.
Pervin