Mexikansk chilipaj

2 msk olja
1hackad lök
3 vitlöksklyftor, krossade
450 gram malen färs
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1½ dl oxbuljong
1 burk krossade tomater
1 paprika kluven urkärnad och tärnad
1 msk tomatpure
1tsk torkad oregano
1 burk blandade bönor eller kidney bönor

Gratängtäcket
3-4 msk olivolja
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 liten pain riche
100 gram riven fet ost.

Hetta upp oljan i en panna och stek löken tills den blir mjuk.Lägg i vitlöken, fräs 2 minuter.
Rör i köttfärsen och stek tills den är mjuk.
Tillsätt kryddor och fräs lite till. Tillsätt tomatpure, tomater, paprika, låt det sjuda långsamt i 25minuter. Tillsätt bönor och smaka av med salt och peppar ocm det behövs.
Sätt ugnen på 200 grader och höll över chilin i en gratängform. Stek vitlöken i oljan fräs sakta så den blir mjuk. Pensla brödet med den oljan och lägg om över chilin och sen all vitlök. Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Helena