
3 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
1 dl strösocker
6 äggulor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda grädde, mjölk och vaniljsockret och låt det koka upp. (Låt gräddmjölken svalna ca 5 minuter så att den inte är för varm då du rör ner den med gulorna och sockret)
2. Rör äggulor och socker, (inte för mycket) 3. Rör ner den avsvalnade gräddmjölken i ägg/sockerblandningen och fördela i 6 vida portionsformar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnsfast form, gräddas i mitten av ugnen. Grädda 35 min eller tills de precis stannat. Låt svalna.Gratinering:Strö ett jämnt lager strösocker över brûléerna och bränn ytan med en gasolbrännare så att ytan får färg och stelnar.
Gratinering:
Strö ett jämnt lager strösocker över brûléerna och bränn ytan med en gasolbrännare så att ytan får färg och stelnar.
Renée