Halstrad röding med skaldjursrisotto samt vaniljskum

Ingredienser (10 personer)

2 kg röding
500 g avorioris
200g kräftstjärtar
1 krm saffran
100g parmesanost
2 dl grädde
1 st vaniljstång
1 st lök
2 msk fisk- eller kycklingfond
4 dl vitt torrt vin
olivolja
smör
timjan

Tillagning:
Sätt ugnen på 100 grader
Stek finhackad lök i en rund stekpanna tillsamman med risotton i ung. 5 minuter. Tillsätt buljong efter smak tillsammans med 2 dl vitt torrt vin och saffran och låt koka in. Tillsätt vatten tills risotton har fått en mjuk konsistens. Tillsätt kräftstjärna samt parmesanosten strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt en msk smör i en panna, låt smälta, tillsätt sedan fiskfond och 2 dl vitt vin, låt reducera till en tredjedel, tillsätt sedan vanilj samt grädde, smaka av med salt, samt strax innan servering, skumma upp såsen med en visp eller en aero latte.
Stek fisken på stark värme ung. 2 minuter på varje sida och sätt sedan in den i ugnen i ung. 10 min på 100 grader.
Servera tillsammans med risotton, vaniljskummet och garnera med lite färsk timjan.
Rent-a-chef