Karl-Johansoppa med ankconfit och jordärtskocka

Ingredienser 6 personer:
3 dl Karl –Johansvamp
3 dl kycklingbuljong
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 st gul lök, finhackad
vitvinsvinäger
3 msk smör
kött från ett confiterat anklår
175 g jordärtskocka, skalad
salt och peppar

Tillagning:
Putsa svampen och dela i centimeter stora bitar. Fräs svampen och den finhackade löken tillsammans med 1 msk smör och slå på kycklingbuljongen. Låt koka i ca. 5 minuter.
Slå på mjölk och grädde och låt koka ihop. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller matberedare samt tillsätt ytterligare 1 msk smör.
Smaka av med salt, peppar samt vinäger. Sila i en finmaskig sil för att få en slät soppa.
Plocka köttet från låret på den confiterade ankan.
Skär jordärtskockan i tärningar och fräs i 1 msk smör tills den blir mjuk och gyllenfärgad. Smaksätt med salt och tillsätt ankconfiten och värm innan servering.
Rent-a-chef