Ingredienser (10 personer):
0,75 l vispgrädde
250 g mascarpone
250 g vit choklad
1,5 dl socker
2 dl vatten
5 st gelatinblad
1 st ananas normal storlek
svartpeppar
Tillagning:
Koka upp grädde och mascarpone tillsammans med den vita chokladen samt 1 dl av sockret. OBS! Smaka av innan ni tillsätter sockret, ibland är den vita chokladen söt nog!
Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter i kallt vatten. När grädden kokar, ta av den från plattan och tillsätt gelatinet och se till att det löser sig. Häll upp i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Om ni har ont om tid går det även att ställa in pannacottan ett litet tag i frysen.
Grillad ananas:
Skala ananasen med en vass kniv. Börja med att skära av en bit av toppen samt botten, ställ sedan ananasen upprätt och skär loss skalet lodrätt, uppifrån ner. Skär i skivor och krydda med svartpeppar. Grilla ung 1-2 minuter på varje sida.
Rent-a-chef