Förrätt 6 personer
1-2 gula lökar eller en gul lök och en bit purjolök
25 gr smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk dragon
1 tsk körvel
1 tsk italiensk salladskrydda
4 tsk ljus fransk senap
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt torrt vin
3 dl vispgrädde
8 hg - 1 kg räkor med skal
1 dl créme fraiche
riven ost, typ grevé
Låt hackad lök och vitlök få smälta ner i smör. Krydda och rör isenap och mjölet. Späd under omrörning med vin och grädde och låtputtra sakta i några minuter. Lägg i skalade räkor och créme fraicheoch smaka av. Fördela blandningen i stora snäckor och täck med riven ost.Gratinera hastigt, ett par minuter i het ugn så att de får färg.Tag ut runda bitar ur vitt formbröd med hjälp av t e x ettdricksglas. Smörstek bröden. Gott att doppa i räksnäckan - ett måste!
Renée