Kakaostekt kalv med säsongens svamp, confiterad tomat, vitlöksskum och västerbottenrisotto

Ingredienser 4 personer:
600 g kalv
2 msk kakaobönor
50 g smör
3 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
3 dl avorioris
200 g körbärstomater
400 g valfri svamp
2 msk koncentrerad kycklingfond
6 dl vatten
3 dl vitt vin
100 g västerbottenost
salt, socker och peppar

Tillagning:
Putsa kalven och skär i lagom portionsbitar. Mal kakaobönorna fint och lägg kalven i kakaon. Halstra kalven på hög värme på bägge sidor i ca 30 sekunder och lägg sedan på en ugnsfast plåt. Låt gå på ung. 100 grader i ugnen i ca 10 minuter för servering.
Skär körsbärstomaterna i halvor och lägg på en ugnsfast plåt. Häll på lite olivolja, salt och socker och sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Ta ur dem ur ugnen och använd som garnityr vid servering.
Värm en tjockbottnad stor kastrull på medelvärme, smält smöret och fräs löken (2 st) mjuk. Tillsätt riset och fräs det utan att det tar färg i 5 minuter. Tillsätt 2 dl vitt vin, fond, hälften av vattnet. Koka försiktigt och rör med jämna mellanrum så att det inte bränner. Fyll på med vatten tills riset är lagom mjukt. När riset är lagom mjukt, blanda risotton med riven ost och smör.
Finhacka en lök och vitlök och fräs i lite smör tills den har blivit mjuk. Tillsätt 1 matsked kycklingfond samt en deciliter vitt vin och låt reducera till en tredjedel. Tillsätt 1 dl mjölk och låta koka i ca 10 minuter, smaka av med salt och vitpeppar. Sila av och skumma upp med en stavmixer innan servering. Stek valfri svamp i lite smör och olivolja tills den blir gyllenbrun, salta och peppra och håll varm till servering.
Rent-a-chef