
Ingredienser (10 personer):
1-1,5 kg färska rödbetor i normalstorlek200 g ruccola (går även med annan sallad)
1 kruka färsk basilika
100 g parmesanost
2 dl balsamvinäger
1 st kanelstång
2 msk strösocker
1 dl olivolja
1 msk majsmjöl
1 dl pinjenötter
Tillagning:
Koka rödbetorna i lite saltat vatten med skalet på i ung. 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprovet. Sila och låt svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda tills blandningen har fått en krämaktig konsistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt lite majsmjöl utblandat i vatten. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av ruccolan och lägg i mitten. Ringla över olivoljan och glazen och toppa med pinjenötter samt parmesan.
Koka rödbetorna i lite saltat vatten med skalet på i ung. 35-40 minuter eller tills de känns klara med stickprovet. Sila och låt svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de får en gyllenbrun färg. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda tills blandningen har fått en krämaktig konsistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt lite majsmjöl utblandat i vatten. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en mandolin eller osthyvel och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av ruccolan och lägg i mitten. Ringla över olivoljan och glazen och toppa med pinjenötter samt parmesan.
Garnera med basilikan.
Rent-a-chef