Vit chokladpannacotta med rårörda vilda bär

Ingredienser (10 personer):
0,75 l vispgrädde
250 g mascarpone
250 g vit choklad
1,5 dl socker
2 dl blåbär
2 dl hallon
2 dl jordgubbar
5 st gelatinblad
1 st citron
citronmeliss alt. physalis

Tillagning:
Koka upp grädde och mascarpone tillsammans med den vita chokladen samt 1 dl av sockret. OBS! Smaka av innan ni tillsätter sockret, ibland är den vita chokladen söt nog! Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter i kallt vatten. När grädden kokar, ta av den från plattan och tillsätt gelatinet och se till att det löser sig. Häll upp i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar eller tills den har stelnat. Om ni har ont om tid går det även att ställa in pannacottan ett litet tag i frysen. Rör ihop resterande socker med saften av en citron, rå rör bären i saften.
Garnera med citronmeliss alt. physalis

Rent-a-chef