Morotskaka från Taxinge Slott

Kakan:
4 ägg
350 g finrivna morötter
2 1/4 dl rapsolja
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel

Ostglasyren:
100 g Philadelphiaost
1/2 dl mjukt smör
2 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Vispa med elvisp ägg, rivna morötter och olja poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner blandningen i morotsmassan.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 60-70 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i botten av ugnen eftersom oljan i början av gräddningen kan läcka lite ur formen.
Lossa formens kant och låt kakan svalna, stjälp upp den och ta bort formens botten.
Vispa med elvisp ihop ost, smör, flor- och vaniljsocker till jämn, fin glasyr. Bred den över kakan och dra mönsterränder med en gaffel.
Garnera om så önskas med marsipanfigurer alltefter lust och fallenhet.

Taxinge Slott