Lagom för 4 personer:
1 kg frysta kycklingdelar (EJ filéer)
1 burk tomater (krossade, cocktailtomater, plommontomater...whatever)
ca 2 dl grönsaksbitar som frästs i olivolja (lök, aubergine, zucchini, morot, paprika, fänkål...vad som helst som du tycker är gott)
buljongtärning
lite peperoncino
salt och peppar
Lägg lergrytan i blöt och under tiden skär du grönsakerna i cm-stora bitar och fräser dem i olivolja.
Fyll lergrytan med grönsaker, buljongtärning, frysta kycklingbitar, lite salt+peppar och ev. peperoncino. Häll burktomater över. Ställ in i kall ugn och sätt ugnsvärmen till 125 grader. Låt stå i ungen MINST 5 timmar, men gärna längre. Kycklingen blir fantastiskt mör av den långa tillagningstiden.
Avnjutes med couscous eller ris. Någon av grönsakerna kan bytas ut mot t.ex. äpple eller ananas.
Ragnhild