För 4 personer:
1 kilo kycklingdelar med ben
1 flaska torr äppelcider
1 syrligt äpple (Granny Smith passar perfekt)
2 msk smör
3 dl grädde
1-2 tsk Dijonsenap med honung (alternativt vanlig Dijonsenap och en tsk flytande honung)
Lägg kycklingdelarna i en ugnsform och ställ in dem med folie över i en 150 grader varm ugn. Låt stå i ca 2 timmar. När 2 timmar gått häll på cidern och skruva upp värmen till 200 grader och låt stå tills kycklingbitarna fått fin färg, ös dem lite då och då.Under tiden skär du äpplet i tunna skivor och steker dem i smör (lite socker på gör inte det hela sämre).
När kycklingbitarna fått färg lägger du dem på ett fat med folie över så de håller sig varma. Häll över vätskan från ugnsformen i en gryta eller traktörpanna och reducera till hälften ungefär.Häll i grädde och senap och låt det koka till angenäm tjockhet. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i kyckling och äppelskivor och servera med potatis!
Ragnhild